inloggen    contactHOME
OVER ARTI
OPLEIDINGEN
DONATEURSCHAP
 
NIEUWS

JUBILEUMCONCERT ARTI 175 JAAR TIJDLOOS; TOEN, NU & LATER  
Op zaterdag 3 november organiseren wij een verbindend concert waarbij nadruk ligt op de toekomst van Arti met een multiculturele knipoog naar de hedendaagse samenleving. Vanuit historie wordt een brug geslagen naar de toekomst.

Onze moedervereniging, Gilde Sint Sebastiaan, zal deze avond ere-gast zijn. Het Smitsorgel (1845) in de kerk is leeftijdgenoot van Arti, een mooie reden om het concert in de sfeervol verlichte Sint Petrus Basiliek te organiseren en te luisteren naar het spel van vaste bespeler Gerard Hafkenscheid. Daarnaast verwelkomt Arti het Syrisch orkest Suryana, bestaande uit enthousiaste jongeren die in Nederland een nieuwe toekomst vinden. Ook begeleidt het harmonieorkest de jonge, talentvolle klarinettiste Jooske van Andel in een prachtig solowerk.
 
Jooske van Andel

In de pauze zullen Syrische hapjes (Baklava) gepresenteerd worden. 

U zult genieten van mooie instrumentale klassieke (blaas)muziek met een hoofdrol voor oosterse klanken. Van Koning Hendrik VIII tot Amir Molokpoor…

Locatie: Sint Petrus Basiliek/ Markt/ 5688 AJ  OIRSCHOT
aanvang: 20.00 uur  Ticketprijs: € 5,-- incl. kopje koffie/thee.  

Tickets voor dit unieke concert zijn online verkrijgbaar. Maar ook offline bij onze leden en boekhandel De Croon / De Loop 31/ 5688 EW OIRSCHOT.

ARTI COLLEGE TOUR “MUZIEK EN BREIN”  

Rachèl Lammers-Kemps is neuropsycholoog én gepassioneerd amateurmusicus. Als neuropsycholoog heeft zij jarenlange ervaring in de neurorevalidatie, als musicus speelt zij al van jongs af aan in verschillende ensemble- en orkestvormen. In haar presentatie ´Muziek en brein´ zal zij ingaan op het belang van muziek in alle levensfasen. Ze zal ingaan op de krachtige rol die muziek kan spelen in de normale ontwikkeling, maar ook op de heilzame werking van muziek bij ontwikkelingsproblemen of ziekte. Dit alles vanuit een neuropsychologisch perspectief. De theorie zal rijkelijk geïllustreerd worden aan de hand van unieke casusbeschrijvingen en aansprekende beeld- en geluidsfragmenten.

Het Arti fluit-ensemble zal de avond muzikaal omlijsten met sfeervolle muziek.

Datum: Dinsdag 6 November
Locatie: Restaurant De Beurs/ St. Odulphusstraat 7/ 5688 BA OIRSCHOT
Zaal open om 19.00 uur, start presentatie 19.30 uur.

Het aantal plaatsen voor dit evenement zijn beperkt, deelname is gratis. Als u deze unieke avond wilt bijwonen, dan graag vooraf aanmelden via dit formulier.

ARTI EXPOSITIES  

Expositie “andere kijk op muziek”.

Op 4 t/m 15 november, is er in Brandstore Visit Oirschot (het oude raadhuis) een fraaie expositie van schilderijen en foto’s te bewonderen. Een aantal lokale amateurkunstenaars lieten zich inspireren door Arti en Muziek. Kom de artistieke creaties van onderstaande kustenaars bewonderen tijdens openingstijden.

Kunstenaars: Ellen Rooyackers, Atie Timmermans, Erica Merks, Marianne Suys, Marjo van Dommelen, Josje van Aken, Henny van Oorschot, Ineke van Mourik

Brandstore Oirschot, Oude Raadhuis / Markt 1 / 5688 AJ OIRSCHOT
maandag t/m zondag van 10.00-16.30 uur  

 
Expositie “Arti Toen”

Ook van 4 t/m 15 november tonen de vitrinetafels in het gemeentehuis memorabilia van Muziekvereniging Arti, verzameld in haar 175-jarige geschiedenis. Historische medailles, objecten en onderscheidingen uit het regionaal archief, in samenwerking met Heemkundekring Oirschot en Het Kapittel van Oirschot.

Gemeentehuis Oirschot/ Deken Frankenstraat 3/ 5688 AJ  OIRSCHOT
Kom kijken tijdens openingstijden.

ARTI BIJ HALLOWEEN OIRSCHOT 

Arti trapt Festival ARTIstique af met een ludieke bijdrage aan Halloween. Zoals ieder jaar verzorgt Arti een bijzondere, muzikale bijdrage aan dit grote evenement. Kom met ons griezelen tijdens de tocht door Oirschot!

Route en info: www.ontdekoirschot.nl

FESTIVAL ARTISTIQUE Muziekvereniging Arti viert dit jaar haar 175-jarig jubileum!  Als één van de oudste muziekgezelschappen uit de regio viert zij dit multiculturele festival in de periode 27 oktober t/m 15 november 2018.

Op diverse tijdstippen en mooie Oischotse locaties worden een aantal evenementen gehouden om Arti op een hedendaagse manier onder de aandacht te brengen. Wij nodigen u van harte uit om ons jubileum mee te beleven!

1.   Arti bij Halloween Oirschot : 27 oktober
Kom griezelen met Arti tijdens de jaarlijkse Halloweentocht door Oirschot.

2.   Expositie “andere kijk op muziek”. : 4 t/m 15 november
Hedendaagse kunst, geïnspireerd door Arti.

3.   Expositie “Arti Toen” : 4 t/m 15 november
Historische Memorabilia van Arti door de tijd heen.

4.   Arti College Tour  “Muziek en Brein” : 6 November
Neuropsycholoog Rachel Lammers-Kemps neemt u mee in haar verhaal over de invloed van van muziek op ons brein.

5.   Jubileumconcert Arti 175 jaar tijdloos Toen, Nu & Later : 3 November
Sfeervol , multicultureel concert met vele gasten in de Sint Petrus Basiliek.

  AGENDA

27/10
Halloween concert
Opleidingsorkest + Groot orkest
Oirschot
Arti Groove

3/11 20.00
Concert Festival ARTIstique
Groot orkest
Kerk Oirschot
Arti Symphonic

12/1 20.15
Nieuwjaarsconcert
Groot orkest
Enck
Arti Symphonic