inloggen    contactHOME
OVER ARTI
OPLEIDINGEN
DONATEURSCHAP
 
NIEUWS

ARTI NIEUWJAARSCONCERT 2019 ‘OIRSCHOT IS SKôN’ 
Na een enerverend jubileumjaar van 175 jaar Arti in 2018 vervolgt Arti dit hoogtepunt op 12 januari 2019 met het Nieuwjaarsconcert ‘Oirschot is Skôn’. Het thema van de avond verwijst naar de thuisbasis van Arti: Oirschot, daar waar de muzikanten hun oorsprong vinden en hun inspiratie vandaan halen. Als luisteraar wordt u meegenomen door ons prachtige dorp met haar mooie straatjes, de uitgestrekte heide, en monumentale panden.
 
Kom genieten van dit geweldige concert van Arti onder leiding van Karin Jansen. Kaarten zijn online verkrijgbaar, of offline bij Boekhandel de Croon of persoonlijk bij de leden van Arti.
ARTI BEGINT HET JAAR MET GEWELDIG NIEUWJAARSCONCERT! 

Afgelopen zaterdag 13 januari 2018 hebben we genoten van de spetterende opening van het 175-jarig
jubileum van Arti tijdens het Arti Gala Nieuwjaarconcert. Bij binnenkomst werd het publiek verwelkomt
door onze herauten en leden van het Opleidingsorkest. De Enck was volledig gehuld in gala stijl. De
champagnedames ontvingen het publiek met een feestelijk glaasje bubbels. We hoorden mensen
zeggen: “we zijn nog maar net binnen, maar het is nu al leuk!”

Na het openingswerk van Verdi: Il finto stanislao nam voorzitter Hans van de Laar vol trots het woord en kondigde onze solisten Suzan Seegers en Ruud van Overdijk aan. Het afwisselende programma bracht het publiek van musical naar rock en van klassiek naar opera.

Tijdens de pauze is het 1843 Arti Jubileumbier gepresenteerd middels een Arti 1843 slapstick filmpje. Na de pauze hebben we onze
muzikale reis vervolgd wat uitmondde in een apotheose door het nummer Barcelona (Queen) gezongen door Suzan Seegers en Ruud van Overdijk. Na de laatste hoge noot van Suzan veerde het publiek op: het dak ging er af! Voor de toegift van de avond heeft burgermeester Judith Keijzers onze Jan van der Schoot de Penning van Verdienste uitgereikt. Enorm verdiend voor zijn inzet bij Arti. Na het meezingen en inhaken bij Brabant (Guus Meeuwis) hebben we het succes van dit geweldige concert gevierd in het
theatercafé en de avond feestelijk afgesloten.

Het was weer op en top ouderwets Arti: kunst en vriendschap! Dat belooft wat voor het jubileumjaar.

  AGENDA

12/1 20.15
Nieuwjaarsconcert
Groot orkest
Enck
Arti Symphonic

20/4 avond
Try out concert groot orkest voor concours

Volgt
Arti et Amicitiae